הינה מתכון פשוט ונחמד ל שטרודל תפוחים:
מצרכים לשטרודל אחד:
לבצק(שטרודל תפוחים)-
4 עלי פילו מוכנים
קצת חמאה מומסת
קצת פרורי לחם
קצת סוכר
קצת אבקת סוכר
למילוי(שטרודל תפוחים)-
40 גרם חמאה
6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לפרוסות
כף קליפת לימון מגורד
3 כפות סוכר
חצי כוס צימוקים
מיץ לימון אחד
כפית קינמון
אופן ההכנה של שטרודל תפוחים:
@נשים את החמאה במחברת ונטגן בה את התפוחים במשך 3 דקות.
לאחר מכן נוסיף את הסוכן מיץ הלימון וקליפתו ונבשל עד 3 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
נערבב יחד עם הצימוקים והקינמון ונקרר בתוך מסננת.
@נפרוס דק בצק פילו. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר ופירורי לחם.
כך נעשה עם הדפים ונניח אותם אחד על השני.
@נשים את המילוי הקר על הבצק ונגלגל לשטרודל. נמרח שוב בחמאה ונאפה בחום של 200 מעלות במשך כ- 20 דקות עד שהבצק יראה לנו שחום.
מצרכים לשטרודל אחד:
לבצק(שטרודל תפוחים)-
4 עלי פילו מוכנים
קצת חמאה מומסת
קצת פרורי לחם
קצת סוכר
קצת אבקת סוכר
למילוי(שטרודל תפוחים)-
40 גרם חמאה
6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לפרוסות
כף קליפת לימון מגורד
3 כפות סוכר
חצי כוס צימוקים
מיץ לימון אחד
כפית קינמון
אופן ההכנה של שטרודל תפוחים:
@נשים את החמאה במחברת ונטגן בה את התפוחים במשך 3 דקות.
לאחר מכן נוסיף את הסוכן מיץ הלימון וקליפתו ונבשל עד 3 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
נערבב יחד עם הצימוקים והקינמון ונקרר בתוך מסננת.
@נפרוס דק בצק פילו. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר ופירורי לחם.
כך נעשה עם הדפים ונניח אותם אחד על השני.
@נשים את המילוי הקר על הבצק ונגלגל לשטרודל. נמרח שוב בחמאה ונאפה בחום של 200 מעלות במשך כ- 20 דקות עד שהבצק יראה לנו שחום.
והינה לנו עוגת שטרודל תפוחים.
הכנתי ויצא מצוין (גם העוגת שוקולית שהכנתי לילדים). הייתי ממש שמחה אם היית מצרפת תמונות של ה"מוצר המוגמר", כדי שאני אדע למה אני שואפת (:
השבמחק